Szex, drog, korrupció, Fidesz

HírKlikk 2019. október 21. 08:06 2019. okt. 21. 08:06

A Borkai-féle orgia egy időre megakasztotta az orbáni hatalmi gépezetet, miután a győri polgármester olyan botrányba keveredett, amelyből kevés politikus képes kimászni. A Fidesz őt tartja felelősnek a történelmi pofonért. A videó minden köntörfalazás nélkül megmutatta, amint a tisztes családapa rossz lányokkal akciózott, de volt ott alkohol és kábítószer is - írja a Le Monde cikkét szemléző Népszava.

A lap szerint egy olyan ultrakonzervatív párt számára, amely fő programjának a keresztény identitás védelmét választotta, az ilyen képek különösen sokkolóak. Ráadásul az, aki feltette a mozit a világhálóra, azt állítja, hogy a kompromittáló kirándulást korrupcióból származó pénzekből fedezték.

Szóval szex, üzleti összejátszás, drog – nehéz ennél zajosabb botrányt elképzelni a kampány kellős közepén. A Fidesz az elején a szokásos agyonhallgatással próbálkozott. Ám utána a párton belül többen, és Tarlós is úgy ítélték meg, hogy nem elegendő Borkai szabadkozása, ezért a városvezetőnek mennie kell. Utána következett, hogy a politikus meghirdette a sajtótájékoztató, majd lemondta, a Magyar Nemzet pedig eltüntette a cikkét, amelyben a polgármester távozását követelte.

Idáig nemigen lehetett ilyen zavart tapasztalni a hatalom kommunikációs apparátusában. Borkai végül marad, bár kénytelen volt kilépni a Fideszből. Orbán azonban még messze van a bukástól.

Forrás: Népszava