Szigorít a Tesco a járvány második hulláma miatt

HírKlikk 2020. szeptember 26. 19:10 2020. szept. 26. 19:10

A Tesco újabb korlátozásokat vezetett be, hogy csökkentse a fertőzés veszélyét.

A napi.hu számol be arról, hogy a boltlánc már tavasszal is komoly szigorításokat vezetett be, amelyeket most szeptemberben visszahozott.

A megrendelésnél ismét maximum 80 kilogrammos lehet egy csomag, amennyiben ezt a vásárló meghaladná, az üzlet értesítést küld erről, emellett a csomagszállító futárok szigorúbb előírások mentén fognak dolgozni. Számukra kötelező lesz a maszkviselet, valamint fertőtlenítik minden kiszállításnál a kezüket és a bankkártyaterminált is és betartják a biztonságos távolságot.

Tavasszal volt olyan időszak, amikor kizárólag előre, online lehetett fizetni a csomagért, ez a korlátozás egyelőre nem lépett életbe. Azaz a futároknál lehet bankkártyával fizetni, de készpénzzel nem. A biztonsági óvintézkedések része, hogy a Tesco bevásárlótáskában viszi ki a termékeket, így érintkezés nélkül "kézbesíthetik" a megrendeléseket.

A boltlánc egyúttal közölte, bármikor változtathat a szabályokon, így a futárnál történő fizetést is korlátozhatja a jövőben. Erről a cég tájékoztatást fog adni.

A kiszállítók telefonon jelentkeznek az átvétel előtt, hogy egyeztessenek a vásárlókkal, ott hagyhatják-e rendelését az ajtó előtt. Telefonon arról is egyeztethetnek, ha valamelyik terméket nem szeretné átvenni a vevő.

Forrás: Napi.hu