Szijjártó: az elmúlt évtizedben a magyar gazdaság nagy utat tett meg

HírKlikk 2019. szeptember 17. 19:26 2019. szept. 17. 19:26

A magyar gazdaság dimenzióváltáson ment keresztül az elmúlt években - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter kedden Szegeden.

Szijjártó Péter a British Petrol magyarországi üzleti szolgáltatóközpontja megalapításának tizedik évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen kifejtette, az elmúlt évtizedben a magyar gazdaság nagy utat tett meg.

A bátor vállalati döntések, a magyar emberek teljesítménye és a kormányzati gazdaságpolitika együttállásával sikerült elérni, hogy az Európai Unió leggyorsabb növekedési ütemét Magyarország tudja felmutatni - közölte.

Már 4,5 millió ember dolgozik és fizet adót, amire a rendszerváltás óta nem volt példa, és minden évben sikerült megdönteni az éppen aktuálisan fennálló export- és beruházási rekordokat. Az új helyzet új gazdaságpolitikai megközelítést igényel - mondta a miniszter.

A teljes foglalkoztatás küszöbén állva, október 1-jétől új beruházás ösztönzési rendszert indít a kormány, amelyben a munkahelyek létrehozása már nem szerepel a Magyarországra érkező beruházások költségvetési támogatásának feltételei között - közölte Szijjártó Péter.

Forrás: MTI/Hírklikk