Szijjártó: az Orbánt bíráló luxemburgi külügyminiszter súlyos hungarofóbiától szenved

HírKlikk 2020. július 3. 10:01 2020. júl. 3. 10:01

A Die Pressenek nyilatkozó luxemburgi külügyminiszter szerint Magyarországnak semmi keresnivalója az Európai Tanácsban, mert a magyar modell már nem demokratikus, élesen elüt a nyugati értékkánontól.

 

Lassan hat éve vagyunk kollégák Jean Asselbornnal, és ez az idő több mint elég volt ahhoz, hogy megállapítsam: a luxemburgi külügyminiszter súlyos hungarofóbiától szenved"

– tette közzé Facebook-oldalán Szijjártó Péter.

Ahogy a Hírklikk is megírta, Asselborn, aki ádáz ellenfele az orbáni politikának, Bécsben beszélt, ahol bemutatták az életéről írt könyvet, miután 16 éve tölti be tisztségét és ezzel rekorder az unióban. Hangsúlyozta, hogy a magyar miniszterelnök szorosan Erdogan nyomában jár. Ezt igazolja a fake news terjesztése ügyében elfogadott jogszabály, amely azt hivatott megakadályozni, nehogy kifogásolni lehessen a járvány kapcsán elrendelt intézkedéseket.

A miniszter kiemelte, hogy nem illeszthető össze az illiberalizmus, illetve az EU normarendszere, ám ha Orbán még egy évtizedig marad, akkor óhatatlanul kiderül majd, melyik győzi le a másikat. Egyben megerősítette, hogy szerinte a magyar út – politikafilozófiai megfontolásokból - nem járható a földrész számára. Ezért meg kell fontolni, hogy függesszék fel a magyar uniós tagságot

Forrás: Hírklikk