Szijjártó bedurcázott a helikopterezését megíró újságokra

HírKlikk 2020. szeptember 8. 07:32 2020. szept. 8. 07:32

Sértett hangvételű Facebook-posztban számolt be várható programjairól hétfőn este Szijjártó Péter, majd felemlegette, hogy Hadházy Ákos bejegyzése nyomán, több újság is beszámolt egy júliusi helikopteres belföldi útjáról.

Az ominózus esetben Szijjártó Budapestről Tolnára látogatott helikopterrel, hogy beszédet mondjon egy helyi gyárban – bár a két település közúton is csak 140 kilométerre van egymástól.

Szijjártó Péter mégsem a kérdéses, július 14-i tolnai látogatást, hanem múlt pénteki munkanapját részletezte, amit álláspontja szerint, nem is lehetett volna másként megoldani, csakis egy helikopter utasaként.

„Ami pedig a hétvégén megjelent híreket illeti, látom, vannak, akik azt kifogásolják, hogy a rendőrség (vagyis az állam) helikopterét használom néha, ha az idő szűkössége miatt, másként nem tudom elvégezni a munkámat.

Rendben, értem a felvetést.

Íme akkor a kérdés azoknak, akik emiatt kritikákat fogalmaztak meg: Nézzük a pénteki munkanapot. Melyik munkát nem kellett volna elvégeznem?

1. Nem kellett volna Budapesten tárgyalnom a Shell vezetőivel, és nem kellett volna bejelenteni hazánk első, nyugati vállalattal kötött, hosszútávú gázvásárlási megállapodását?

2. Nem kellett volna Nagykerekiben találkozni Románia külügyminiszterével és szállítási miniszterével, és nem kellett volna átadni a második autópálya-összeköttetést a magyar-román határon?

3. Nem kellett volna elmennem Nagyváradra találkozni a romániai önkormányzati választáson induló RMDSZ-es jelöltekkel, és nem kellett volna egyeztetni velük az erdélyi, partiumi magyarság jövőbeni támogatásáról?

4. Nem kellett volna Berettyóújfaluban találkoznom a Mezei-Vill Kft. vezetőivel és nem kellett volna bejelenteni egy több mint 500 millió forintos beruházást, mellyel száz munkahelyet megvédenek? Minimális földrajzi tudással belátható, hogy ehhez a naphoz kellett a helikopteres segítség is. Újra kérdezem: ezek közül melyik munkát nem kellett volna elvégeznem?”

– írta posztjában a külügyminiszter.