Szijjártó és Dzsudzsák együtt szelfizett a zártkapus Magyar Kupa elődöntőn

HírKlikk 2020. május 27. 13:43 2020. máj. 27. 13:43

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Dzsudzsák Balázs válogatott labdarúgó a Puskás Aréna zárt kapui ellenére bejutott a Magyar Kupa elődöntőjére, a keddi Honvéd – MTK futballmérkőzésre – szúrta ki a 444.hu a fideszes politikus Facebook-oldalán.

A Szijjártó által kitett fotón, rajta kívül a jelenleg itthon tartózkodó sportoló, az Arab Emírségek-beli Al Ain FC játékosa és két gyermek látható a koronavírus-járvány miatt, még üres 67 ezres stadionban.

A Magyar Kupa elődöntőjébe egyébként a Honvéd jutott hosszabbítás után, tizenegyesekkel. A portál felidézte, hogy Szijjártó nagy Honvéd-szurkoló, valószínűleg könnyedén kerülhetett fel azon kiválasztottak listájára, akik a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) rendelkezései alapján, mégis a nézőtéren követhették a zártkapus meccs eseményeit.

A Budapest Honvéd új ügyvezetője ugyanis az a Kun Gábor, aki korábban Szijjártó futsalos csapattársa volt, majd a külügyminisztérium által létrehozott Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. vezérigazgató-helyettese lett.

Az MLSZ járványügyi szabályai szerint, jelenleg a mérkőzéseken a nézőtéri zónába „a média munkatársai, stadionüzemeltetők, nélkülözhetetlen kiszolgáló személyzet, valamint a klubvezetők és szponzorok képviselői léphetnek be, előre összeállított lista alapján.

A 444.hu szerint, Dzsudzsák Balázs baráti viszonyt ápol a külügyminiszterrel. Dzsudzsákot a külügy hozta haza Dubajból egy mentesítő járattal hét másik magyarral együtt. A focistáról ekkor derült ki, hogy diplomata útlevele van, majd 14 napos karanténba vonult, ám egy – az Orbán Viktor miniszterelnök Facebook-oldalára kitett – fotó szerint, Dzsudzsák előbb elhagyta a vesztegzárat egy budai kávézó kedvéért.