Szijjártó kiböfögte minden idők legpofátlanabb mondatát a magyar egészségügyről

HírKlikk 2020. május 31. 12:14 2020. máj. 31. 12:14

„Magyarországon nem fordulhat elő, hogy egy emberi élet megmentése egészségügyi kapacitás kérdése legyen" – írta közösségi oldalán vasárnap Szijjártó Péter. A külügyminiszter posztja annak fényében igencsak ízléstelen, hogy az elmúlt hónapokban központi parancsra több ezer beteget küldtek haza a kórházakból. Ráadásul az is közismert, hogy a veszélyhelyzeti intézkedések miatt, többen egészségkárosodást szenvedtek, mert nem kaptak megfelelő orvosi ellátást. De megemlíthetnénk annak a 33 éves, kétgyermekes nő esetét is, aki azért halt meg, mert hét kórház egyszerűen nem tudta fogadni.

Mindezek ismeretében, Szijjártó Péter vasárnap klaviatúrát ragadott és rezzenéstelen arccal a következőket potyögte a Facebook-oldalára:

„Magyarországon időben megkezdték az egészségügyi védekezéshez szükséges eszközök beszerzését, így nem fordulhat elő, hogy akár egyetlen beteg ellátása is akadályba ütközzön a koronavírus-járvány bármely szakaszában."

És most figyeljenek, mert jön minden idők legpofátlanabb mondata:

Mindannyian láttuk, hogy „milyen borzalmas jelenetek játszódtak le egyes dél-európai országokban", de ilyen Magyarországon nem történhet.