Szijjártó betartja a járványügyi előírásokat, amikor mégsem még akkor is

HírKlikk 2020. szeptember 23. 20:20 2020. szept. 23. 20:20

Egy jobbikos képviselő kérdezte Szijjártót, hogy miért szegi meg az alapvető járványügyi szabályzásokat, de nem kapott érdemi választ.

„Mi az oka, hogy hivatalos programjain láthatóan nem tartja be a legalapvetőbb járványügyi szabályokat, úgy, mint a maszkviselés, távolságtartás, közvetlen fizikai kontaktus (kézfogás) kerülése?” – idézi a Népszava a jobbikos Stummer János kérdését, amit a külgazdasági- és külügyminiszternek tett fel.

Stummer felidézte, hogy kevés kivételtől eltekintve, Szijjártó Péter nem hord maszkot, nem tart távolságot és a fizikai kontaktusokat sem kerüli. 

„A Külgazdasági és Külügyminisztérium tisztviselői minden esetben az adott helyszínen érvényben lévő szabályok szerint járnak el a járvánnyal kapcsolatos óvintézkedések tekintetében” – hangzott Magyar Levente, a külügyi államtitkár válasza a kérdésre.

A válasz alapján, két dologra lehet következtetni: vagy mások a szabályok ott, ahová a külügyminiszter ellátogat, vagy Szijjártó Péter akkor is betart minden szabályt, ha éppen maszk nélkül kezet fog, és nem tartja be a másfél méteres távolságot.

Forrás: Népszava