Szijjártó Péter nyerte a labdarúgó Magyar Kupa döntőjét

Föld S. Péter 2020. június 5. 13:22 2020. jún. 5. 13:22

Olvasom a Hírklikken, hogy a Szijjártó Péter is kapott aranyérmet a labdarúgó Magyar Kupa döntője után. A külügyminiszter nem lépett pályára a Honvéd-Mezőkövesd összecsapáson, ám egy furcsa véletlen folytán, neki is jutott az aranyakból.

Szijjártó nagy Honvéd drukker hírében áll, már az MTK ellen megvívott két elődöntőt is a helyszínen szurkolta végig fiai és Dzsudzsák Balázs labdarúgó társaságában. (Zártkapus mérkőzés volt mindkettő, ám az említettek valamiképp szerét ejtették, hogy bejussanak.)

Csányi Sándor, az MLSZ elnöke, ismerve Szijjártó Honvéd iránti szimpátiáját, a külügyminisztert kérte föl, hogy adja át az érmeket a győzteseknek. Szijjártó elvállalta a szívéhez közelálló feladatot, ám a díjátadó ceremónia végén meglepve tapasztalták, hogy maradt egy plusz érem, amit Csányi – lányos zavarában – Szijjártó nyakába akasztott.

Van ok hát az örömre Szijjártóéknál, nemcsak, mert Szijjártó kedvenc csapata nyerte a Magyar Kupát, de még az aranyakból is jutott neki. Kérdés persze, hogy mit szól ehhez Orbán Viktor. A miniszterelnökről ugyanis köztudott, hogy a munkaalapú társadalmat kultiválja, ezért nem adna segélyt senkinek, mert az a véleménye, hogy munka nélkül senki se juthasson jövedelemhez.

Márpedig Szijjártó Péterről mindent el lehet mondani, csak azt nem, hogy megdolgozott volna a nyakába akasztott aranyért. Míg a győztes kispesti, és az ezüstérmes mezőkövesdi játékosok 90 percen át futballoztak, addig Szijjártó csak ült és nézte a mérkőzést.

Orbán már a gyöngyöspatai bírói ítélet után megmondta, hogy ki nem állhatja, ha valaki munka nélkül jut jövedelemhez, miközben mások, ahogy a miniszterelnök mondta, keccsölnek. Ő az ilyet nem nézi jó szemmel, tette hozzá Orbán, a hatvan roma családnak megítélt százmillió forint kapcsán, és fel is van háborodva.

Úgyhogy, csak remélni tudjuk, hogy hősünknek nem lesz baja abból, hogy teljesítmény nélkül jutott hozzá az aranyéremhez. Ha Orbánt jó hangulatban éri a hír, még az is megeshet, hogy Szijjártónak nem kell visszaadnia a munka nélkül megszerzett medált.