Szijjártó: segítsenek, ne kioktassanak

HírKlikk 2021. január 15. 15:55 2021. jan. 15. 15:55

A magyar kormány azt várja el a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) következő főtitkárától, hogy a nemzetközi szervezet segítse, és ne kioktassa a tagországait – közölte a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán pénteken.

Szijjártó Péter azt írta: Cecilia Malmström svéd politikus az Európai Unió kereskedelmi biztosa volt, így sokat dolgoztak együtt, és jó személyes kapcsolatot alakítottak ki a közös munka során. Bár az uniós karrierje már véget ért, kormánya felkérte, hogy induljon az OECD főtitkárválasztásán.

Hozzátette, a magyar kormány azt akarja, hogy a nemzetközi szervezet „segítse, és ne kioktassa" a tagországait. Elvárja annak elismerését is, hogy a gazdaságpolitikáról szóló döntések nemzeti hatáskörbe tartoznak.

A miniszter kiemelte, hogy Magyarország a fősodratútól különböző, alacsony adókra és munkahelyek létrehozására összpontosító politikával lett sikeres az elmúlt tizenegy évben.

„Ha a károgókra, a minket támadókra és kritizálókra hallgattunk volna, akkor a világjárvány simán ledöntötte volna a lábáról a magyar gazdaságot" – fogalmazott Szijjártó Péter.

Forrás: MTI/Hírklikk