Szijjártó: nincs már korlátozás a Magyarország és Németország közötti személyforgalomban

HírKlikk 2020. június 7. 04:25 2020. jún. 7. 04:25

Németországban a járványkezelés eredményesnek bizonyult, ez pedig megadja a lehetőséget arra, hogy a kormány megszüntesse a személyforgalomra vonatkozó korlátozásokat – közölte a külgazdasági és külügyminiszter szombaton, közösségi oldalán.

 Szijjártó Péter szerint, a személyforgalmi korlátozások megszüntetése rég várt enyhítés a németországi munkavállalók és családjuk számára.     

A miniszter a közösségi oldalára feltöltött videóban hangsúlyozta: Németország Magyarország első számú kereskedelmi partnere, számos magyar ember dolgozik Németországban, és az ő munkavállalásuk, illetve a családdal való kapcsolattartásuk az elmúlt időszakban komoly nehézségekbe ütközött.     

Ezért a kormány úgy döntött, hogy vasárnap reggel 8 órától megszünteti azokat a korlátozásokat, amelyek a Magyarország és Németország közötti személyforgalomra eddig vonatkoztak – jelentette be Szijjártó Péter.

Hozzátette: ez azt jelenti, hogy német állampolgárok szabadon beutazhatnak Magyarország területére, és azok a magyar emberek, akik Németországból térnek haza, mentesülnek a karanténkötelezettség alól.

Forrás: MTI/Hírklikk