Szili Katalin a járvány idején helytálló nőket díjazná

HírKlikk 2020. július 16. 03:30 2020. júl. 16. 03:30

A koronavírus-járvány idején helytálló nőket ismerjük el a Nők Magyarországért díjjal, a célunk az, hogy olyan embereket ismertessünk meg a társadalommal, akik a hétköznapok hősei - erről Szili Katalin, a Nők Magyarországért Klub alapító tagja beszélt szerdán az M1 aktuális csatornán.

 Szili Katalin annak apropóján beszélt erről, hogy július 31-ig bárki jelölhető az elismerésre.

Négy kategóriában - egészségügy, szociális ellátás, oktatás és egyéb - lehet jelölni azokat a nőket, akik a járvány idején bátran, kitartóan és példamutató módon helytálltak azokon a területeken, amelyek működése kiemelkedő fontosságú volt a járvány terjedésének lassítása, a betegség megelőzése és kezelése, a járvány negatív hatásainak csökkentése, vagy a járvány idején az életfeltételek biztosítása érdekében.

A díjazottak kategóriánként 5 millió forintos támogatást kapnak.

A mindennapokban ténykedőket szeretnénk elismerni és azt megmutatni, hogy odafigyelésért, szeretetért is elismerést kaphat valaki, olyan morális értékekért, ami a 21. század világából hiányzik - fogalmazott Szili Katalin. Hozzátette: már a 130-at is meghaladta a beérkezett jelölések száma olyan nőkről, akik a saját közösségük érdekében sokat tettek.

Forrás: MTI/Hírklikk