Szinte minden egészségügyi szabályt áthágtak az operatív törzs tagjai

HírKlikk 2020. augusztus 29. 14:10 2020. aug. 29. 14:10

Az operatív törzs ülésén a jelenlévők egymástól könyöktávolságra és maszk nélkül vizsgálták át a járványügyi terveket.

A szigorú határvédelmi intézkedések részleteit tekintette át az operatív törzs határellenőrzési akciócsoportja szombat reggeli ülésén – mondta Orbán Viktor miniszterelnök az akciócsoport ülése utáni Facebook-videójában, amelyet az MTI is idézett. 

Orbán Viktor – mint arról mi is beszámoltunk – a videóban arról beszél, hogy a pénteken nyilvántartásba vett 132 új fertőzött több, mint amennyit áprilisban, a járvány első berobbanásánál regisztráltak, de még időben vagyunk, hogy megállítsuk a második hullámot.

A videót azonban nem ez alapján emelte ki a Népszava.

Arról számolnak be, hogy a videóban azt láthatjuk, hogy az operatív törzs és a kormány tagjai sorozatban hágnak át minden olyan biztonsági előírást, amit Müller Cecília országos tiszti főorvos vagy a WHO javasolna a lakosságnak a fertőzés elkerüléséhez.

Az első snittben Orbán Viktor maszk nélkül ráz kezet a maszkot szintén mellőző belügyminiszterrel, Pintér Sándorral.

Ezt követően, láthatjuk, hogy a zárt teremben megtartott ülésen az operatív törzs tagjai – köztük Müller Cecília, Orbán Viktor, Pintér Sándor, Horváth Ildikó egészségügyi államtitkár, Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter, és Benkő Tibor honvédelmi miniszter – maszk nélkül és egymástól csak könyöktávolságot tartva ülésezik.

A Népszava erre azt írja, hogy a járványveszély idején legfontosabb feladatot vállaló minisztériumok vezetői és az országos tiszti főorvos a személyes megelőzés látszatára sem adnak. Hatuk közül négyen már elmúltak hatvan évesek, Pintér és Kásler pedig már a hetvenedik életévén is túljár, bőven a vírus által leginkább veszélyeztetett korosztályba tartoznak.

Az elmúlt napokban öt kormánytag került karanténba egy hétvégi rendezvény miatt, ami jól mutatja, hogy milyen kockázattal jár, ha az ország vezető személyiségei nem tartják be a szabályzásokat.

Forrás: Népszava