Szlávik: az iskolák biztonsággal megnyithatók, de nem tudni, mi lesz jövő héten

HírKlikk 2020. augusztus 14. 10:35 2020. aug. 14. 10:35

Abból a szempontból aggódhatunk, hogy több fertőzött van, mint a korábbi időszakban, valóban országosan elterjedtebb a járvány – magyarázta a Magyar Hírlapnak Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa az új esetek számának emelkedése kapcsán.

Kiemelte, nem az a fontos, hogy első vagy második hullám van-e, hanem az, hogy hány új eset van. A gócpontokat kell kutatni és figyelni. Például Pápa egyértelműen gócnak minősül, ott szűrni kell, karantén-intézkedéseket kell hozni és meg kell akadályozni, hogy ebből a gócból kitörjön a vírus. Amíg ezt mi tudjuk csinálni, nincs ok aggodalomra” – hangsúlyozta.

A főorvos szerint, egyelőre elegendők a jelenlegi szigorító intézkedések, az iskolák biztonsággal megnyithatók, de azt senki nem tudja, mi lesz jövő héten vagy utána. 

„Az orosz vakcina kapcsán, az orosz–amerikai harc jut eszembe a világűr meghódításáért, hogy ki küld először objektumot, embert az űrbe vagy a Marsra. Erőfitogtatásnak érzem” – emelte ki az infektológus, aki szerint az orosz hatóságok túl korán, a tesztek lezárása előtt engedélyeztették ezt az oltóanyagot, és most úgy érzik, ők győztek. 

Forrás: Magyar Hírlap