Szó szerint ráfizethetünk Orbán politikájára

HírKlikk 2020. január 2. 10:36 2020. jan. 2. 10:36

Frankfurter Rundschau úgy véli, szó szerint ráfizethetnek az olyanok, mint Orbán Viktor, ha továbbra sem hajlandóak akár egyetlen menedékkérőt is befogadni – írja a cikket szemléző Népszava.

A lap szerint főként német politikusok ugyanis úgy igyekeznek kimozdítani a jó ideje megfeneklett vitát, hogy a legérzékenyebb pontjukon, vagyis a pénznél célozzák meg mindazokat, akik hallani sem akarnak a menekültek igazságos elosztásáról. Az ötletet az Európai Parlamentben dolgozó zöldek vetették fel újra; miszerint kapjanak kevesebb uniós támogatást azok a kormányok, amelyek megtagadják a bevándorlók átvételét. Az uniópártok, valamint a szociáldemokraták készek megvitatni az elképzelést.

Az indítványban új elem, hogy a szubvenciók bizonyos hányadát ne egyszerűen tartsák vissza, hanem segélyszervezeteknek adják oda az érintett országokban. De kaphatják olyan, EU-barát fővárosok is, mint Budapest és Varsó. Hasonló húrokat pengetett nemrégiben a luxemburgi külügyminiszter is. Persze nem eszik olyan forrón a kását, von der Leyen változatlanul megegyezésre törekszik.    

Forrás: Népszava