Szoláriumot és biliárdasztalt is lefoglaltak a fideszes Simonkánál

HírKlikk 2019. december 30. 12:02 2019. dec. 30. 12:02

A korrupcióval vádolt fideszes Simonka György és családja minden vagyonát zár alá vették a hatóságok – írja a 24.hu.

A bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt vád alá helyezett kormánypárti politikusra az ügyészség nyolc és fél év fegyházbüntetést és 850 millió forintos vagyonelkobzást kért. Hogy az összeg összehozása érdekében mit foglaltak le a Fidesz Békés megyei parlamenti képviselőjénél, azért is izgalmas, mert a legutóbbi vagyonnyilatkozata szerint Simonkának alig van valami a tulajdonában, viszont tetemes, 85 millió forintos tartozása van.

A lefoglalt vagyontárgyak listája szerint, Simonkától és szintén megvádolt feleségétől a 2018. novemberi házkutatás során a rendőrség lefoglalt

– egy Ergoline típusú szoláriumot;

– egy Singer Antal és Fia – Szeged feliratú magyar biliárdasztalt;

–  egy Insportline típusú futópadot;

–  egy 2551 négyzetméteres medgyesegyházi kivett udvart;

–  valamint több mint félmillió forintnyi készpénzt, különböző valutákban.

A vádiratban szereplő felsorolás szerint jelentős vagyont foglaltak le a fideszes politikus feleségétől is: négy pusztaottlakai szántót, egy tehergépjárművet és egy Volkswagen Phaeton típusú autót – pont olyat, amilyet vagyonnyilatkozata szerint lízingelt is a politikus.

A portál szerint Simonka unokahúgánál is jártak a hatóság emberei: tőle lefoglaltak egy Suzuki Vitara és egy Toyota Yaris típusú gépjárművet, illetve egy Volvo nyerges vontatót, továbbá 32 millió forint készpénzt, egy házat, egy lakást, továbbá egy gyümölcsöst és egy legelőt. Ő ugyancsak a vádlottak között van.

Zár alá vették Simonka édesanyja vagyonának egy részét is, két ingatlant. Ő nem vádlott.

Simonka gyerekei sem maradtak ki: tőlük annak az újkígyósi családi háznak egy részét foglalták le, amelyben a család lakik.

A Központi Nyomozó Főügyészség augusztusban közölte, hogy Simonka György és társai ellen vádat emelt bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt, miután összesen 1,4 milliárd forint kárt okoztak. Simonka György az ügy harmadrendű vádlottja, őt a sorban a vád fókuszában álló Magyar Termés TÉSZ Kft. és Paprikakert TÉSZ Kft. egykori ügyvezetői előzik meg, ám az ügyészség Simonkát tartja a bűnszervezet irányítójának, aminek segítségével vissza nem térítendő költségvetési forrásokat szereztek meg. Két másik fideszes országgyűlési képviselő hozzátartozóinak is a vádlottak padjára kell ülnie: ők Kerényi János regionális pártigazgató unokaöccse, valamint a szintén kormánypárti országgyűlési képviselő Varga Gábor apósa és sógora.

Forrás: 24.hu