Szombati kérdéseink az operatív törzshöz

HírKlikk 2020. március 28. 05:03 2020. márc. 28. 05:03

Az alábbiakban olvashatóak azok a kérdések, amelyekkel az operatív törzs szombati sajtótájékoztatójára készülünk, abban a reményben, hogy végre kapunk választ…

1. Miért nem ismertetik és válaszolják meg a kérdéseinket?

2. Nápolyban immár több mint két hete kötelező kijárási tilalom van, sokan lettek munkanélküliek és akadnak olyanok, akik már azért hívják a rendőrséget, mert éheznek az elszigeteltségben, mivel elfogyott a pénzük. Magyarországon van-e forgatókönyv hasonló helyzetek kezelésére? Annál is inkább, mert a szakemberek már megkongatták a vészharangot, hogy már vannak olyan falvak, ahol nélkülöznek az emberek.

3. Kérjük, adjanak információkat a hajdani BNV-pavilonban láthatóan már élesre töltött átmeneti járványelhárító tábor fogadókészségének becsült beteglétszámáról; a helyszínen biztosított, fertőzésveszéllyel szembeni védelemről; a helyszínen tervezett orvos- és ápolói team létszámáról, védőfelszereléséről; a helyszínen tervezett fertőzésgyanús ellátottak megfelelő izolálásáról a hatalmas hodály közös légterű fekvőhelyei közt; a leendő kezeltek ellátásához szükséges, rendelkezésre álló eszközökről, oltóanyagról.

4. Hol terveznek még a továbbiakban a kiskunhalasi konténerkórházhoz hasonló, járványveszéllyel kapcsolatos logisztikai kiépítéseket?

5. Mekkora ellátandó beteglétszámra készülnek?

6. Valós-e az az információ, hogy a volt honvéd üdülőket előkészítik a járványügyi ellátásra?

7. Hány úgynevezett járulékos áldozata van eddig a járványnak Magyarországon?

8. Valós-e az az információ, hogy öngyilkos lett egy, a Honvéd Kórházban műtéti kezelésre jogosult és váró beteg, miután értesült az elhalasztott műtéti időpontjáról?

9. Hány, a járványveszéllyel kapcsolatos, bár nem közvetlen okozati kapcsolatban lévő haláleset történt eddig hazánkban?

10. Románia fővárosában mindenkit tesztelni fognak a következő napokban, várható-e ilyesmi Budapesten?

11. Tudunk olyan emberről, aki kórházba is elmenne önkéntesnek, ha tudná, hogy ő, a férje és a gyerekei átestek már a fertőzésen. Szűrik-e előzetesen az önkéntes munkára jelentkezőket és velük élő családtagjaikat arra, hogy átestek-e már a koronavírus-fertőzésen?