Szoros verseny az ellenzéki oldalon

HírKlikk 2020. június 11. 07:32 2020. jún. 11. 07:32

Publicus Intézet a Népszava megbízásából május 18 – 22. között 998 fő megkérdezésével vizsgálta a pártok támogatottságát. A friss közvéleménykutatásból kiderül, hogy a Fidesz-KDNP népszerűsége biztos szavazók, pártválasztók körében egy százalékpontot csökkenve, jelenleg 50 százalék.

A kutatás arra is rávilágít, hogy áprilisról májusra a választók 42 százalékról 54 százalékára nőtt azok aránya, akik szerint az országban rosszul mennek a dolgok.

A biztos pártválasztók körében az ellenzéki térfélen a DK 13 százalékról 16-ra növelte részesedését, míg az MSZP a második helyre jött föl, a stabil pártpreferenciával rendelkezők 12 százaléka szavazna rájuk. A harmadik helyre a Momentum szorult, amely jelenleg 11 százalékon áll.

A Jobbik leszakadóban van a biztos pártválasztók csupán 8 százaléka támogatta májusban, míg ez a szám egy hónappal korábban 10 százalék volt.

Az LMP támogatottsága nem változott, 1 százalékos, csakúgy mint a Kétfarkú Kutya Párté. A Mi Hazánk Mozgalom a támogatottsága is változatlan, így az nem érte el az 1 százalékot.

A bizonytalanok aránya a két hónappal ezelőtti, hat százalékpontos növekedés után, most három százalékpontot csökkent, 38 százalék.