Szputnyik fidesznyik

Dr. Dávid Ferenc       2021. április 28. 10:11 2021. ápr. 28. 10:11

Tisztelt Hölgyem / Uram! Az oltásellenes csoportok többféle módon folytatják kampányukat. Ennek egyik formája az, hogy kétségbe vonják egyes vakcinatípusok hatékonyságát. Ezért a kormány nyilvánosságra hozta az oltások utáni fertőzési és halálozási adatokat. Ezekből az adatokból jól látható, hogy mindegyik vakcina után kevesebb, mint egy százalék a megbetegedések aránya. Ez mutatja, hogy minden Magyarországon használt vakcina hatékony és véd a fertőzéssel szemben. Az összesített statisztikákat ezen az oldalon tudja megtekinteni. Mindenkit arra kérünk, hogy éljen az oltás lehetőségével! Az oltás életet ment. Tisztelettel: Kormányzati Tájékoztatási Központ

A fenti szövegű elektronikus levél 2021. április 27-én (kedden) délután 13 óra 23 perckor érkezett postafiókomba. El is várom a rendszeres tájékoztatást, hiszen

1. tavaly decemberben az elsők között regisztráltam az oltás felvétele érdekében;

2. miután megkaptam az életmentő vakcinát (március 8., április 12.), utólag is jogom van megtudni, hogy miféle anyagot fecskendeztek öregedő testembe.

Az üzenet szerint, oltásellenes csoportok garázdálkodnak az országban. Tevékenységük annyira eredményes, hogy a miniszterelnök közlése szerint – Málta után – mi vagyunk az EU „legátoltottabb” országa. Ezt a Magyar Nemzet online változatának felületén minden nap minden magyar polgár láthatja. Nem is foglalkozom tovább a gaz vakcina-tagadókkal, inkább áttanulmányozom az elérhető adatokat. Mielőtt a kormány által közzétett statisztikáról szólok, szomszédos – nem azonos fejlettségi szinten álló – országok Covid- halálozási adatát teszem közzé. A 7 milliós Szerbiában és a 4,2 milliós Horvátországban az elhunytak száma nem éri el a hétezret, a mintaállamnak tekintett 8.9 milliós Ausztriában fele annyian sem haltak meg, mint Magyarországon, a kormányváltással gyötört Szlovákiában is jobbak az arányosított mortalitási mutatók, mint nálunk.

2021. április 21-én a magyarországi Covid-áldozatok száma csaknem 27 ezer (26.894) fő. Szeretném hangsúlyozni, hogy nem vagyok híve a „halálversenynek”, ugyanakkor esküdt ellensége vagyok a nagyképű lódításnak. Bajba kerültünk, és most is bajban vagyunk. Ilyenkor szerényen, szolidan és szorgalmasan kellene dolgozni és tanulni, ehelyett a magyar járványmenedzsment – élen a kormányfővel – a fél világot oktatja, és megtévesztő adatokkal kábítja a magyarokat. De ez még semmi.

Megjelent a kormány peciális „oltáshatékonysági” táblázata. Azonnal megállapítottam, hogy szűkebb családom pusztulásra van ítélve (én is), hiszen többségünkben Pfizer típusú oldatot kaptunk. Ráadásul kétszer. Cecília asszony és operett törzse, összefogva a Kormányzati Tájékoztatási Központtal gyorsan kiderítette, hogy a Magyarországon alkalmazott járványellenes szerek közül a Pfizer/BioNTech által kifejlesztett vakcina a legrosszabb. Naná, hogy a kínai (Sinopharm) és az orosz (Szputnyik-V) a legjobb és veri is a mezőnyt; a két másik „atlantista” kombináció (Moderna, AstraZeneca) a „futottak még” kategóriába tartozik. Kis szépséghibája persze van a minősítésnek: kizárólag a Fidesz talpasai hiszik el a hamisított rangsorolást, a szakma és a józanul gondolkodó többség nem dől be az újabb gátlástalan turpisságnak.

Azt írja nekem a központ, hogy az oltás életet ment. A szemérmetlen hazudozás viszont olyan, mint a félelem: először a lelket eszi meg és csak aztán öl.