Sztrájk lesz kedden a Chinoinnál

HírKlikk 2019. április 8. 21:05 2019. ápr. 8. 21:05

Kétórás figyelmeztető sztrájkot tartanak kedden 13 és 15 óra között a Chinoin dolgozói a cég budapesti, csanyik-völgyi és veresegyházi telephelyén, bérkövetelésük nyomatékosítására - közölte a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ)

A munkavállalói érdekképviselet tájékoztatása szerint a Sanofi nagytétényi dolgozói szolidaritásukat fejezik ki a figyelmeztető sztrájk ideje alatt.

A szakszervezet minden munkavállalónak egységesen 30 ezer forint béremelést szeretne elérni.

A VDSZ közleményében tájékoztatott arról, hogy hétfőn négy órán keresztül konstruktív tárgyalást folytatott a szakszervezet a Chinoin-Sanofi vezetőivel, de nem sikerült egyezségre jutniuk a bérkövetelésről, ezért megtartják a korábban bejelentett figyelmeztető sztrájkot.

A Chinoin Zrt. a figyelmeztető sztrájkot tudomásul vette, jelezve, hogy a sztrájktörvényt minden tekintetben tiszteletben tartják. A munkaadó az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében megerősítette, hogy a hétfői egyeztető tárgyaláson a felek érdemi tárgyalást folytattak a béremelésről, és megfogalmazták szándékukat a közös megállapodásra. 

A vállalat hangsúlyozta: fontos számára a munkavállalók elégedettsége és a dolgozók megtartása, ennek érdekében február elején lépéseket tettek a vállalatcsoport felső vezetésénél a 2019. évi bérek további emelése érdekében. A vállalat vezetése ráerősít ezekre a lépésekre, és arra törekszik, hogy mielőbb megállapodás szülessen - közölte a Chinoin Zrt.

A két fél egybehangzó tájékoztatása szerint a figyelmeztető sztrájk ideje alatt, 14 órakor újabb tárgyalási fordulót tartanak.

Forrás: MTI/Hírklikk