Szurkolók és rendőrök csaptak össze Diósgyőrben

HírKlikk 2021. május 11. 05:30 2021. máj. 11. 05:30

Előkerült a könnygáz és a bilincs – szurkolók és rendőrök csaptak össze vasárnap délután Diósgyőrben, az élvonalból kiesett helyi focicsapat meccse után. Erről az RTL Híradó kapott exkluzív felvételeket.

A drukkerek a stadionon kívül szurkoltak, majd miután petíciót adtak át a klub vezetőinek, több tucat rendőr jelent meg – a szurkolókat tömörítő portál főszerkesztője szerint ekkor robbant ki a csetepaté. Ő arra tippel, hogy a szurkolók fenyegetésnek érezték a rendőri jelenlétet, azt hitték, hogy a zsaruk ki akarják üríteni a stadion előtti teret.

A Híradó által bemutatott felvételeken az látszik, hogy a sorfalat álló rendőrök egy ideig tűrték a szidalmazást, majd egy drukker meglökte az egyik egyenruhást, aki könnygázzal vágott vissza. A csetepaté ekkor kezdődött és bő fél órán át tartott, többeket megbilincseltek.

A rendőrség közlése szerint öt embert vettek őrizetbe rendzavarás és hivatalos személy elleni erőszak miatt. Feltehetően a Magyar Labdarúgó Szövetség is vizsgálatot indít a stadionnál történtek miatt. A klub nem kívánt nyilatkozni.