Tarlós, az alvilág és a politikai kudarcok

HírKlikk 2019. október 6. 09:26 2019. okt. 6. 09:26

Megjelent Partizán három részes dokumentumfilm-sorozatának második része. "Az ismeretlen Tarlós" Budapest jelenlegi Fideszes főpolgármesterének és polgármesterjelöltjének három évtizeden átívelő politikai karrierjét mutatja be, számos korabeli tanú megszólaltatásával. Ebben az epizódban is sok érdekességet szedett csoportba a stáb.

A második rész nagy teret szentel az alvilági kapcsolatairól is ismert, elítélt, majd a tengerentúlon is körözött Klivinyi Zoltán és Tarlós viszonyának, a Sziget Fesztivállal kapcsolatban tanúsított libikókázásának, s az ismert – esetenként a törvénytelenség határán billegő cselekedetekben megnyilvánuló – homofóbiájának.

Emellett érdekes részleteket ismerhetünk meg Tarlós nagypolitikai ambícióiról és arról, hogy miket volt hajlandó ezért megtenni. És felbukkan már Pető György, a rendszerváltás előtti állampárti diktatúra különleges ügynöke, Tarlós legfontosabb és legkevésbé ismert szövetségese is. Gyanítjuk, hogy a harmadik, befejező részben erről a kapcsolatról bőven hallhatunk majd.

Az első rész itt nézhető meg.