Tarlós azt javasolja Orbánnak, hogy zárják be a fogaskerekűt és a libegőt

HírKlikk 2020. május 12. 07:22 2020. máj. 12. 07:22

„Most lenne megfelelő alkalom sietve összevonni a MÁV-ot és a Volánt. A MÁV szárnyvonalakon gyér a forgalom, a Volán ezt könnyen kiválthatná. Az összevonás ráadásul most mérsékeltebb hullámokat verne (média, ellenzék, szakszervezetek) – javasolja Orbán Viktor miniszterelnöknek írt levelében Tarlós István.

Az önkormányzati választások után országos közlekedési és közszolgáltatási infrastruktúra fejlesztéséért felelős miniszterelnöki megbízottá kinevezett politikus a Népszava birtokába került levélben 19 pontban szedte össze a pandémia idején meghozandó közlekedési tárgyú javaslatait.

Többek között, időben elcsúsztathatónak, de akár véglegesen elhagyhatónak tartja a fogaskerekű-projektet, mondván, kicsi az utasforgalma, használata inkább nosztalgikus időutazásnak tekinthető és autóbusszal könnyedén kiváltható. Egyébként is, nem kell folyton a kötött pályát preferálni – írta.

Szintén felejthetőnek tartja a libegő megújítását, sőt, szerinte be is zárható, mivel „megszűnőben az érdeklődés iránta”. Bár Tarlós megelőlegezi, hogy a kerület más véleménnyel lesz az ügyről, de ellenérvként beveti a hárommilliárd forintos megtakarítást.

Forrás: Népszava