Tarlós: Borkai Zsolt méltatlanná vált tisztségére

HírKlikk 2019. október 10. 21:12 2019. okt. 10. 21:12

Tarlós István főpolgármester szerint Borkai Zsolt győri polgármester méltatlanná vált tisztségére. A Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje csütörtökön az InfoRádió Aréna című műsorában nyilatkozva elmondta, felháborítja és elkeseríti Borkai Zsolt győri polgármester, olimpiai bajnok története.

"Ez védhetetlen, vállalhatatlan és méltatlan" - fogalmazott, majd kifejtette, sokan, sokat és tisztességen dolgoztak azért, hogy teljesítményt mutassanak fel, erre most Borkai Zsolt "előállítja ezt a helyzetet, mások, bizonyos mértékig az egész közössége kontójára".

"Nem érzi, hogy mi lenne a kötelessége?" - kérdezte Tarlós István, aki azt is megjegyezte, attól fél, hogy Budapesten is vannak emberek, akiket elgondolkodtat az eset.

Tarlós István kiemelte, a mostaninál "erkölcstelenebb, mellébeszélősebb, súlyos valótlanságok sorozatát tartalmazó" kampányban még nem vett részt. Elítélte Alföldi Róbert és Karácsony Gergely közös rendezvényének megzavarását, valamint hangsúlyozta, a Párbeszéd irodájában történtek és a zuglói, kispesti történet "se semmi", utóbbi szerinte felér egy gazdasági önfeljelentéssel.

A Fidesz-KDNP jelöltje úgy fogalmazott, egyetlen korábbi ellenfele sem produkált olyan "siránkozós, kéztördelős, totálisan gátlástalan hazudozást, mint ami itt történt".

A főpolgármester aláhúzta, a kampányban végig igyekezett arról beszélni, amiről kell. Eredményeit sorolva hangsúlyozta, 170 projektet valósítottak meg, köztük a négyes metró befejezését, a 2-es és 4-es metrószerelvények beszerzését, a 3-as metró felújításának megkezdését, a BKV járműállományának nagyarányú cseréjét, a budai fonódó villamosvonal kialakítását és a város működésének stabilizálását.

Hangsúlyozta, miközben az ellenzék folyamatosan csak kritikákat fogalmaz meg, addig Brüsszelből kitüntetést kaptak, amiért Budapest lett Európa legjobb úti célja, a brit Economist újság legélhetőbb városokat tartalmazó listáján pedig 2010 óta 20 helyet javított a főváros.

A főpolgármester az indulásra váró beruházások között említette a Lánchíd és környéke teljes felújítását, a ferihegyi gyorsforgalmi út újjáépítését, a BKV további járműcseréit, a Blaha Lujza és a Széna tér felújítását, valamint további kerékpárutak építését. Hozzátette, 2020 közepére hatályba lép az idő alapú elektronikus jegyrendszer, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) egy nagyságrenddel kisebb céggé változhat, a kerékpárosok aránya pedig 10 százalékra emelkedhet a városi közlekedésben.

Tarlós István szerint a dugódíj legkorábban 2023-ban, a 3-as metró felújításának teljes befejezését követően kerülhet szóba, amennyiben megszűnik annak jelenlegi törvényi tiltása. Emlékeztetett, két verziót készítettek elő, az övezetek kijelölését és a behajtási díjak megállapítását pedig társadalmi párbeszédnek kell megelőznie.

Ezúttal is elmondta, régóta szeretné egységesíteni a budapesti parkolást, és ezt a témát nem fogja elengedni.

A XII. és XIII. kerületben jól működik a parkolás, de Zuglóban 300 millió forintos veszteséggel tervezték meg a fizető parkolást erre az évre, Karácsony Gergely pedig a mai napig nem teljesíti a helyiek ingyenes parkolására vonatkozó testületi döntést - közölte.

A kormánypárti politikus megjegyezte, egyetért abban Demszky Gábor korábbi főpolgármesterrel, hogy a városnak többet kell visszakapnia az adóbefizetésekből.

Forrás: MTI/Hírklikk