Tarlós bűne a Lánchíd állapota – közölte a Liberális Párt fővárosi elnöke

HírKlikk 2020. május 31. 17:10 2020. máj. 31. 17:10

Tarlós István a miniszterelnöknek adott káros tanácsai után, most olyan dolgokat kért számon a jelenlegi, komoly forrásmegvonásokkal küzdő városvezetésen, amiket neki az elmúlt kilenc évben kormányzati hátszéllel sem sikerült megvalósítani, pedig tökéletesen tisztában volt a hiányosságokkal – jelentette ki Szabadai Viktor, a liberálisok fővárosi elnöke.

A volt főpolgármester még 2011-ben állt elő a Fehér Könyvnek elnevezett javaslatcsomagjával, amelyben Budapest 50 legsúlyosabb problémáját ecseteli részletesen. Ebben már akkor halaszthatatlannak nevezte a Lánchíd és a Petőfi híd felújítását.

Szabadai szerint, Tarlósnak két ciklus sem volt elég, hogy hozzákezdjen ezekhez, pedig a Lánchídon 2015-ben már beszakadt az útpálya egy autós alatt, de a folyamatos ígérgetéseken túl, semmi sem történt.

Mint fogalmaz, különösen visszataszító Tarlós viselkedésében, hogy most az általa el nem végzett munkát kéri számon a fél éve főpolgármesternek választott Karácsony Gergelyen:

„A bukott főpolgármester handabandázása persze nem lenne érdekes, ha nem közpénzből jól fizetett miniszterelnöki tanácsadóként támadná Budapestet. A kormány önkormányzatokat sújtó pénzelvonásai lehetetlenné tesznek minden hosszútávú elképzelést. A Fidesz célja láthatólag a helyi közösségek önrendelkezésének felszámolása, köztük elsősorban Budapest ellehetetlenítése.”

Ennek ismeretében, elképedve hallja a „bukott főpolgármestert”, aki szerint már régen megvan a pénz a felújításra:

„Tarlós kijelentései hiteltelenek, mert amikor ezeket a kritikákat megfogalmazza, akkor a miniszterelnök bábjaként, saját el nem végzett munkáit kéri számon utódján. Tarlós korábban tett kártékony javaslataiból is kiderül, hogy nem érti és nem is szereti Budapestet. Ha már a bukása után is évente több mint 15 millió forintjába kerül az adófizetőknek, legalább ne akarjon folyamatosan károkat okozni a városnak, maradjon csendben” – közölte a párt hivatalos oldalán Szabadai Viktor.