„Tarlós és Orbán közösen tették tönkre Budapestet”

HírKlikk 2019. január 12. 05:20 2019. jan. 12. 05:20

A városvezetés és a kormány útját államosított kórházak, leharcolt iskolák, tízezrével kivágott fák szegélyezik – mondta az MSZP főpolgármester-jelöltje a TV2 I/I Azurák Csabával című műsorában.

A városvezetést és a kormányt bírálva Horváth Csaba megemlítette a Városliget ügyét, ahová a Fidesz múzeumi negyedet tervez, Mint mondta, New Yorkban elképzelhetetlen lenne a Central Park beépítése, a helyiek „vasvillával kergetnék el Trumpot és a polgármestert is”. Budapest tele van üres területekkel, ahol anélkül lehetne megépíteni a múzeumokat, hogy azzal tönkre tennének egy 200 éves közparkot – tette hozzá.

A várospolitikus beszélt programjáról is; szerinte ahogy a világ változik, úgy kell ezt részben lekövetni, részben kicsit meg is haladni. „Hiszen egy politikusnak mindig egy lépéssel előbbre kell járni, hogy az új trendeket, a technológiai fejlődést a programjába, víziójába tudja illeszteni” – mondta az MSZP főpolgármesterjelöltje, aki csapatával 12 évig dolgozott a héten bemutatott, Szabad Budapestet most! című programon.

Horváth Csaba a napokban indult és február 3-ig tartó főpolgármesteri előválasztást mankónak tartja, amely hozzásegíti az ellenzéket – amelyet tavasszal a parlamenti választáson 62 a fővárosiak százaléka támogatott -, hogy ősszel egy jelöltet állítson majd szembe Tarlós Istvánnal. „Ennek a legjobb módja, hogy az ellenzéki jelöltek mérjék össze tudásukat, programjukat, személyiségüket és a mögöttük álló támogatást, hogy az ellenzéki budapestiek eldönthessék, kit küldenek majd a ringbe.”

Forrás: Hírklikk