Tarlós István feljelentette önmagát

HírKlikk 2020. augusztus 27. 08:16 2020. aug. 27. 08:16

Bűncselekmény hiányában, nem indított nyomozást a rendőrség Tarlós István korábbi főpolgármester ellen, aki saját maga ellen tett feljelentést, miután a Fővárosi Önkormányzat bejelentette, hogy vizsgálóbizottságot alakít a korrupciógyanúsnak tartott budapesti ügyek feltárására.

Tarlós István az ATV Híradó megkeresésére reagált az első ülését szerdán tartó, korrupciógyanús ügyeket vizsgáló fővárosi vizsgálóbizottság létrejöttére. Tarlós elmondta, hogy a július elején tett feljelentése kapcsán, a rendőrség bűncselekmény hiányában nem nyomoz, vagyis szerinte Kerpel-Fronius Gábor magát a bizottságot is alaptalanul nevezte el korrupciós ügyeket vizsgáló testületnek – írja a Világgazdaság.

A volt főpolgármester szerint, megalapozatlanul használta Kerpel-Fronius Gábor a korrupció-gyanús kifejezést. Tarlós szerint megvalósulni látszik, amit két hónapja jósolt: minden összejövetel után, várható sajtófelhajtás, ahol okkal, ok nélkül lelkekre ható kulcsszavak hangozhatnak el. „Nem is rossz offenzív stratégia 2022-re”– jegyezte meg Tarlós.

A volt főpolgármester azt is elmondta, hogy a rendőrség a feljelentést elutasította, arra való tekintettel, hogy jelenleg nem látnak korrupció-gyanús ügyeket.

Forrás: Világgazdaság