Tarlós miatt nem lehetett lezárni a Városligetet

HírKlikk 2020. április 10. 16:25 2020. ápr. 10. 16:25

A Fővárosi Önkormányzat csütörtökön rendelte el, hogy a járványveszély miatt, péntektől hétfőig zárják le a Margitszigetet, az Óbudai Szigetet és a Római-partot. Később több kerületi lezárás is életbe lépett, de a listáról hiányzott a szintén népszerű pihenőhelynek számító Városliget.

A 444 írása szerint, Karácsony Gergely ezt azzal magyarázta, hogy „Budapesten nem minden közpark áll a Fővárosi Önkormányzat kezelésében. Vannak, amelyek a kerületekhez tartoznak. Van, amely a kormányhoz. A Városliget pár éve – az előző főpolgármester segítségével – a kormányhoz került. Ebben az esetben tehát a kormány tehetne szigorításokat, amennyiben szükségesnek látja. Ha rajtunk múlt volna, akkor ma a Liget is üres lenne.”

Karácsony arra a 2013-as törvényre célzott, ami az addig a magyar állam, a Fővárosi Önkormányzat és a Zuglói Önkormányzat osztatlan közös tulajdonában álló Városligetet ingyenesen, 99 évre az állam 100 százalékos tulajdonában álló Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt. vagyonkezelésébe adta.

Pénteken egyébként a Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt. is kiadott egy közleményt, amiben arra kérte a parkhasználókat, hogy ne menjenek a Ligetbe.