Tarlós rágalmazásért feljelenti Hadházy Ákost

HírKlikk 2020. november 28. 15:50 2020. nov. 28. 15:50

Tarlós rágalmazás miatt tesz feljelentést a képviselővel szemben, mivel az „börtönbe küldené” a volt főpolgármestert az „elcsalt metróbeszerzés” miatt.

Ahogy már mi is beszámoltunk róla, Hadházy Ákos szerint „az elcsalt metróbeszerzés miatt Tarlós Istvánnak nem budapesti díszpolgárság, hanem börtönbüntetés járna”. A képviselő azzal vádolja a volt főpolgármestert, hogy a „budapesti városvezetés arcátlanul csalt a metró beszerzésével még akkor is, ha a mostani jelentés magát a közbeszerzési eljárást törvényesnek mondja”, mivel nem felújították a régi metrót, hanem teljesen új szerelvényeket hoztak.

Az atv.hu megkereste a volt főpolgármestert, hogy valóban új szerelvényeket állítottak-e be a 3-as metró vonalán – ahogy Hadházy állítja – vagy felújításról lehet beszélni.

„Ami most a Hadházy-nyilatkozat lényegét illeti, a konkrét kérdést nem értem, miért nem a BKV vezérigazgatóját kérdezik, aki az ügy pontos ismerője, és miért Hadházyt idézik” – reagálta Tarlós, majd hozzátette, hogy Hadházyról a legutóbbi időközi választás után már a szövetségesei is azt állították, hogy hazudik.

„Jelen esetben egy konkrét ügyben alaptalanul megvádolt engem bűncselekménnyel. Ez már a legliberálisabb felfogás szerint is túllép a véleménynyilvánítás határain. Ez konkrétan rágalmazás” – jelentette ki Tarlós.

„Ezért természetesen Hadházyt feljelentem” – tette hozzá.

Forrás: Facebook