Távoznia kell a honvédelmi miniszternek és a Honvédkórház parancsnokának

HírKlikk 2019. február 14. 06:50 2019. feb. 14. 06:50

Legalább is ezt követeli az a közleményt, amelyet az LMP adott ki szerda este a Demeter-ügy kapcsán. Demeter Márta, a párt társelnöke ellen hadjáratott indított a Fidesz-többség, az Országgyűlés Honvédelmi Bizottságából kizárták, megbuktatták a nemzetbiztonsági vizsgálaton (kettőn korábban átment), majd azzal vádolták, hogy VIP kártyát kért a Honvéd kórházban. Mindezt egy általa elkövetett hiba miatt, amibe – ha akarták – bele lehetett kötni.

A legbecstelenebb az ellene indított politikai hadjáratban a VIP-kártyás vád volt, aminek a kormánypárti sajtóban történt megszellőztetése után pillanatokkal kiderült, hogy nem kártyát kért, csak engedélyt arra, hogy haldokló édesanyja mellett éjszaka is bent maradhasson a kórházban. Erre sem a kórház vezetője, sem az illetékes miniszter (a Honvéd kórház annyira a HM fennhatósága alatt működik, hogy már az ott dolgozókat is állományba vették) nem szólalt meg, nem állt elő az igazsággal.

Erre reagálva írja az LMP: Nem volt sem bátorság, sem kellő emberi tartás Benkő Tibor honvédelmi miniszterben és a Magyar Honvédség Egészségügyi Központja (Honvédkórház) parancsnokában, Kun-Szabó István vezérőrnagyban, hogy bocsánatot kérjenek Demeter Mártától, akit a kettejük által kitervelt koncepció alapján, a fideszes kormánypropaganda aljas és kegyeletsértő módon próbált besározni.

Benkő Tibornak nincs helye a magyar közéletben, ilyen ember nem lehet Magyarország honvédelmi minisztere. Kun-Szabó István vezérőrnagy, az MH EK parancsnoka méltatlanná vált beosztásához és rendfokozatához egyaránt, ezért elvárjuk a Magyar Honvédség parancsnokától, hogy azonnali hatállyal mentse fel Kun-Szabó Istvánt és indítson ellene méltatlansági eljárást annak érdekében, hogy megfosszák vezérőrnagyi rendfokozatától – áll az LMP frakciójának a közleményében.

Forrás: Hírklikk