TEK-esek védhetik Orbán és Polt családját is

HírKlikk 2017. június 29. 14:15 2017. jún. 29. 14:15

Az Orbán Viktor által jegyzett rendelet szerint már nemcsak őt és a legfőbb ügyészt, hanem rokonaikat is védhetik a terrorelhárítók.

Július elsejétől nem csak a miniszterelnököt és a legfőbb ügyészt, hanem hozzátartozóikat is védheti a Terrorelhárítási Központ (TEK) - írja a 24.hu. Az erről szóló rendeletet a kormányfő jegyzi.

Júliustól a miniszterelnök és a legfőbb ügyész állandó személyvédelme mellett a TEK biztosítja a velük közös háztartásban élő házas- vagy élettárs és gyermek személyvédelmét, ha erre alapos ok van. Arról, hogy a kormányfő és a legfőbb ügyész védelmekor milyen intézkedés indokolt a TEK, hozzátartozóknál pedig a belügyminiszter dönt.

A jövőben - alapos indok esetén - a Készenléti Rendőrség is kiterjesztheti a védett személyek védelmét a velük közös háztartásban élő házas- vagy élettársra és gyermekeire. Ez érvényes az államfőre is. A rendelet melléklete kijelöli a védett személyek gyógyintézeti ellátására kijelölhető intézményeket (65 kórház szerepel a felsorolásban.)