Települési szintű névjegyzéki adatok jönnek: könnyebben lesz kiszúrni a voksturistákat

HírKlikk 2021. december 8. 20:15 2021. dec. 8. 20:15

Szél Bernadett és Szabó Szabolcs független országgyűlési képviselők közös közleményükben számolnak be a fejleményről.

„Elértük: a Nemzeti Választási Iroda jövő héttől heti bontásban közzéteszi a választókerületi és települési szintű névjegyzéki adatokat!” – kezdi bejegyzését Facebook-oldalán Szél Bernadett.

„A Fidesz sunyi módon, egy salátatörvénybe rejtve legalizálta a voksturizmust. Sosem hittünk a „nincs mit tenni”-ben, ezért Szabó Szabolcs-csal levelet írtunk a Nemzeti Választási Irodának és azt kértük, mostantól kezdve, rendszeresen, egészen a választás napjáig, települési bontásban hozzák nyilvánosságra a névjegyzéki adatokat. Így láthatjuk majd, ha egy település lakosságszáma hirtelen megugrik, és le tudjuk buktatni azokat, akik fiktív lakcímeket hoznak létre csak azért, hogy olyanok is szavazhassanak, akik soha nem is jártak a környéken” – számolt be az eseményekről a képviselő.

Szél Bernadett és Szabó Szabolcs azt írják, a kért adatokkal az volt a céljuk, hogy nyomon lehessen követni, ha egy település lakosságszáma hirtelen megugrik, és le lehessen buktatni azokat, akik fiktív lakcímeket hoznak létre a választások kimenetelének befolyásolása érdekében.

Forrás: Facebook