Tényi feljelentést tesz a fenyegetőző csecsen miatt

HírKlikk 2017. április 23. 10:22 2017. ápr. 23. 10:22

A fideszes főfeljelentőként elhíresült Tényi István feljelentést tesz kényszerítés miatt annak kapcsán, hogy egy itt élő csecsen férfi videóban bírta bocsánatkérésre a szovjet emlékművet összefestékező Komáromy Gergő aktivistát.

Kényszerítés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz Tényi István amiatt, hogy egy Magomed Daszejev nevű csecsen férfi videóban kéretett bocsánatot Komáromy Gergely aktivistával a Szabadság téri szovjet emlékmű összefestékezése miatt - írja az Alfahír nyomán a Mandiner.

Tényi a feljelentést a büntető törvénykönyv azon passzusára alapozza, miszerint bűntettet követ el, és akár három év szabadságvesztéssel is büntethető az, aki "mást erőszakkal vagy fenyegetéssel arra kényszerít, hogy valamit tegyen, ne tegyen vagy eltűrjön, és ezzel jelentős érdeksérelmet okoz".

Az ügy kapcsán időközben Komáromy a 168 órának elmondta: Magomed azt mondta neki, hogy veszélyben van, mert vannak barátai, akiket nagyon feldúlt a szovjet emlékmű elleni akciója. Komáromyt viszont leginkább az dúlta fel, hogy a magyar hatóságok tétlenek maradtak az ügyében.

Az aktivista ugyanakkor arról is beszélt, hogy már azelőtt belátta, hogy sokakat megsértett az akcióval, mielőtt Magomed megkereste volna őt, és amúgy is bocsánatot akart kérni, még ha fenn is tartja az autoriter rendszerekkel szembeni elítélő véleményét. Emiatt kérdéses, hogy megáll-e a tényállásban megkövetelt jelentős érdeksérelem.
Forrás: Mandíner