Terjed a járvány az iskolákban, de az Emmi szerint „sehol sincs tanügyi intézkedés”

HírKlikk 2022. január 22. 20:00 2022. jan. 22. 20:00

Magyarországon immár az ötödik hullám, vagyis az Omikron okozza a legnagyobb járványhullámot az esetszámok tekintetében azóta, hogy 2020-ban megjelent itthon a koronavírus. Az iskolákból is olyan hírek érkeznek, amelyek arról tanúskodnak, hogy egyre terjed a járvány az intézményekben.

„Jelenleg az óvodai csoportok három százalékában van valamilyen járványügyi intézkedés. Az iskolákban a megváltozott protokoll értelmében sehol sincs tanügyi intézkedés" – ezt válaszolta az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Portfolio azon kérdésére, hogy az oktatási intézmények mekkora részét érinti az Omikron-variáns miatt intézkedés.

A Portfolio megjegyzi, hogy Magyarországon az iskolás korú gyermekek is olthatóvá váltak, a kormány az oltás lehetősége miatt már nem rendel el karanténokat teljes osztályok számára, ha koronavírusos eseteket találtak. Azoknak, akik már megkapták az oltást, továbbra is be kell járniuk az iskolába (hiába találkoztak a pozitív esettel), egyedül akkor kerülnek karanténba, ha az oltás ellenére, pozitív lesz a koronavírus-tesztjük. Azok a diákok, akik nem kapták meg az oltást, öt napra kerülnek karanténba.