Tessék már a választás előtt egy évvel leleplezni a félredugó polgármestereket!

Föld S. Péter 2019. október 7. 06:37 2019. okt. 7. 06:37

Akkor most még egyszer, reményeim szerint utoljára, nekifutok annak, amiről egy nappal ezelőtt már írtam. Vagyis, hogy nem érdekelnek választott vezetőink nőügyei, hagyjanak békén ezzel. Borkai Zsolt győri polgármester nyilvánosságra került szexfotói kapcsán írtam mindezt, no meg a korábban napvilágot látott esetek miatt. Többen egyetértőleg vitatkoztak velem.

Tényleg nem ránk tartozik, hogy egy polgármester megcsalja a párját, mert a közvélemény számára fontosabb, hogy az illetők miként irányítanák az általuk vezetett települést, mi tennének az ott élők körülményeinek javítása érdekében. Hány orvosi rendelőt létesítenének, mit tennének az oktatással, hogy ismét versenyképes legyen.

A cikk ezen részével szinte mindenki egyetértett, ám sokan megjegyezték: jogunk van tudni a választott vezetők magánéleti kilengéseiről, különösen akkor, ha az illető polgármester, vagy más politikai vezető közpénzből kurvázik.

Igazat adok a vitázóknak, bár alapvetően nem velem van vitájuk, hanem az időzítéssel. Szerintem is jogunk van tudni, hogy mi, adófizető polgárok mennyivel járulunk hozzá például a győri polgármester szexuális örömeihez, jogunk van ezt kifogásolni, nem eltűrni, tiltakozni ellene. Amit viszont károsnak tartok, mert a demokráciával ellentétes: az időzítés. Vagyis, hogy a választási kampányban „derülnek’” ki olyan dolgok, amelyekről, azok, akik nyilvánosságra hozták, már jóval korábban tudtak, csak most érezték fontosnak, hogy értesítsék a nyilvánosságot arról, hogy valamelyik polgármester nem a hites feleségénél keresi a testi boldogságot. (Finoman fogalmaztam.)

Ezekről az esetekről ugyanis nem most szereztek tudomást a „leleplezők”, már jóval korábban ott lapultak a szerkesztőségi fiókokban, dossziékban, el voltak mentve a laptopok memóriáiban. Ha mondjuk, valamikor tavasszal teszik közzé a Borkai Zsolt közpénzen történt félrelépéséről (megint visszafogottan fogalmaztam) készült felvételeket, akkor azzal nem lett volna baj, épp ellenkezőleg: a tisztánlátásunkhoz járult volna hozzá, hiszen vastagon ránk tartozik, hogy azok az emberek, akiket vezetőinkké választottunk, miként gazdálkodnak a tőlünk kapott (megszerzett) pénzzel. Arról nem is szólva, hogy olyan politikusok, akik keresztény erkölcsről, a család fontosságáról és a tízparancsolatról papolnak, ne oktassanak ki bennünket morálból.

Nem tartom ízléses dolognak, ha valakik egy választási kampányban jönnek elő mindenféle terhelő dokumentumokkal. Tessék már a választás előtt egy évvel leleplezni a félredugó, vagy éppen korrupt polgármestereket!