Testét ajánlja fel a fitneszmodell, hogy a devizahiteleseken segítsen

HírKlikk 2019. február 18. 05:00 2019. feb. 18. 05:00

Bíró Icát, a fitneszéletmód egyik hazai meghonosítóját tönkretette a devizahitele, és felkészült rá, hogy a kilakoltatási moratórium lejártával neki is el kell hagynia az otthonát, amit két éve elárvereztek.

A napokban a fészerből előkerült életnagyságú, szexi szobra, amit 30 éve készített a Kossuth-díjas szobrász, Pauer Gyula, és teste minden négyzetcentiméterét pontosan adja vissza. Ezt kínálja eladásra más érdekes tárgyaival együtt, hogy sorstársain segítsen.

– Az első kísérleti alkotást az első, tragikusan fiatalon meghalt szépségkirálynő, Molnár Csilla testéről készítette 1986-ban Pauer Gyula. Nem sokkal később hivatalosan felkérték, hogy rólam is csináljon egyet. Egy órán keresztül kellett mozdulatlanul állnom, amíg a testemre kenték a gipszet. Minden porcikám fájt – emlékezett vissza a Blikknek Ica, aki maga varrt ruháival, posztereivel és könyveivel együtt tenné pénzzé a szobrot.

– Veszélyben vagyok, kilakoltatás fenyeget, nem dughatom a fejem a homokba! Egyből jött az ötlet, elárverezem a híres szobrász alkotását, dedikált könyvekkel, poszterekkel. Minden létező fórumon védekezem, és hiszek a bírók tisztességében. Sokan öngyilkosok lettek vagy ügyvédre sem telik, hogy esélyt kapjanak, ezért ajánlom fel a majdani bevétel nagy részét a nálam még rosszabb helyzetben lévő sorstársaimnak. Minden létező fórumon védekezem, még hiszek a bírók tisztességében, abban, hogy az uniós fogyasztóvédelmi jogokat ők is alkalmazzák. Talán a legfelsőbb bírósági fórumon változhat a kisemmiző ítéletem a kilakoltatásunk előtt, és mások is megmenekülnek.

Bíró Ica tíz éve vett fel svájcifrank-alapú hitelt, amelynek a háza volt a fedezete. Álmát akarta megvalósítani egészség- és szépségklubjával, ám ő sem számított arra, hogy az árfolyam emelkedése miatt a törlesztőrészlet majdnem a háromszorosára nő. Sokáig erejét megfeszítve fizetett, végül lehetetlen volt kitermelnie a törlesztőrészletet.

Forrás: Blikk