"Tiborcznak joga van zokon venni, hogy ráléptek a saját lábára"

Nagy András 2019. június 22. 07:23 2019. jún. 22. 07:23

„Tiborcz István, a mészárosok és a garancsik kezdjenek félretenni, mert októbertől behajtjuk mindazt, amivel a budapestieknek tartoznak” – üzent vissza az őt perrel fenyegető miniszterelnöki vejnek Karácsony Gergely pénteken.

Miután csütörtökön Karácsony Gergely zuglói polgármester a főpolgármesteri kampányban ismertette a Tiborcz-adónak nevezett javaslatát, amely értelmében az 500 millió forint feletti budapesti ingatlanokat megadóztatnák, az ebből befolyó összeget pedig szociális bérlakásépítésre költenék, a miniszterelnök veje pénteken perrel fenyegette meg.

Tiborcz az Indexnek úgy nyilatkozott, hogy mivel nem közszereplő, nem köteles eltűrni, hogy politikai célból használják a nevét. Orbán Viktor veje "annyira felizgatta magát", hogy közölte: bepereli Karácsony Gergelyt.

Karácsony a Facebook-oldalán még péntek este reagált. Többek között azt írta, Tiborcz Istvánnak joga van zokon venni, hogy ráléptek a saját lábára. Viszont szerinte „a budapestieknek pedig joguk van nem csak zokon venni, de véget is vetni annak, hogy közpénzből, saját teljesítmény nélkül gazdagodó fideszes pojácák az arcukba tolják a vagyonukat”.

„Hát most mi visszaveszünk abból, amit a közösből elvettek. Sejtettük, hogy Orbán Viktor vejének hazavinni jobban esik, mint visszaadni a közösbe. Ezért is tökéletes névadója ennek az adónak” – tette hozzá. Karácsony Gergely azt is közölte, állnak a per elébe, „addig is Tiborcz István, a mészárosok és a garancsik kezdjenek félretenni, mert októbertől behajtjuk mindazt, amivel a budapestieknek tartoznak”.