Tiltakozásul több városban is kialudtak a fények

HírKlikk 2020. december 23. 20:15 2020. dec. 23. 20:15

A Szabad Városok Szövetsége koordinálása alatt több önkormányzat lekapcsolta díszkivilágítását, hogy így tiltakozzanak az iparűzési adó megfelezése miatt.

Ahogy arról már mi is beszámoltunk Karácsony Gergely beharangozója alapján, az iparűzési adó az önkormányzatokat pénzügyileg ellehetetlenítő megfelezésének terve elleni tiltakozásul, ma este hétkor országszerte sok városban egy estére lekapcsolták a díszkivilágítást.

„A sötét időket idéző, sötét szándékok miatt meghozott kormánydöntés ellen” – fogalmazta meg a demonstrációt koordináló Szabad Városok Szövetsége.

Budapesten a Fővárosi Önkormányzat lekapcsolta többek között a Parlament, a Halászbástya és a hidak világítását is. A Miniszterelnökség hivatala és a Karmelita kolostor azonban továbbra is ragyog.

Pomázon azonban másképp alakultak a dolgok, mint ahogyan azt a polgármester elképzelte.

„Ma 19-20 óra között a városháza előtti díszkivilágítást szándékomban állt lekapcsolni, tiltakozásul a kormány önkormányzatokat ellehetetlenítő döntése miatt. Sajnos azt tapasztaltam, hogy Pomáz belvárosában sem közvilágítás, sem díszkivilágítás nincs” – írta Pomáz Önkormányzatának Facebook-oldalán a polgármester, aki a közvilágítás hiánya miatt égve hagyta a díszkivilágítást.

Forrás: Facebook