Tiltakozó zöldek gyújtottak tüzet a Hősök terén szerda este - fotó

HírKlikk 2019. szeptember 5. 05:30 2019. szept. 5. 05:30

Látványos installációval hívta fel ma este a figyelmet a Greenpeace az egyre sürgetőbb klímavészhelyzetre.

A szervezet a Hősök terén jelentette be, Klímavédelmet Magyarországnak! címmel indít petíciót, mert ugyan egyéni szinten is sokat tehetünk bolygónkért, mégis össze kell fognunk ahhoz, hogy rákényszerítsük a politikai és gazdasági döntéshozókat is a felelősségvállalásra – írja az eseményről tudósító Mérce.

A figyelemfelhívó akció során beszédek hangzottak el, majd a jelenleg pusztító (és a jövőben is fenyegető) erdőtüzekre reflektálva szimbolikusan lángba borították a Földet.

Rodics Katalin, a Greenpeace agrárkampány-felelőse arról beszélt, sokan még mindig nem hajlandóak belátni, hogy a klímaválság okozta végveszély egyre közelebb van. Mindannyiunknak szembe kell néznie azzal a ténnyel, hogy az, ahogyan most élünk, tarthatatlan – mondta.

A kormány családbarát mottójára reagálva elmondta, a Greenpeacenek valóban a gyerekek az elsők: nem csak a megszületésüket kell ösztönözni, hanem azt is biztosítani kell, hogy élhető országot hagyjunk meg nekik.

A Greenpeace aktivistáinak lángoló földgömböt ábrázoló installációja

 

„Levelet írunk minden politikusnak és vezetőnek – nem egyet, egymilliót. Addig dörömbölünk a legnagyobb cégek ajtaján, amíg abba nem hagyják a környezetpusztítást. Együtt meg tudjuk csinálni. De csak együtt tudjuk megcsinálni” – áll a petícióban, melynek aláírása mellett azt is kéri a Greenpeace, csatlakozzanak minél többen a szeptember 27-én Magyarországon is megrendezett globális klímasztrájkhoz.

Forrás: Mérce