Timmermans nevetségesnek tartja Gulyás Gergely felvetését

HírKlikk 2019. február 16. 14:21 2019. feb. 16. 14:21

A szocialisták EP-listaállító kongresszusára érkezett Frans Timmermans. Arra a hírre, hogy Gulyás Gergely kivonná őt a Bizottság munkájából úgy reagált: "Ez annyira nevetséges, hogy erről nem is kell beszélnünk".

Gulyás Gergely arra kérte Jean-Claude Junckert, hogy lehetőség szerint kezdeményezze Timmermans kivonását a bizottság munkájából azáltal, hogy fizetés nélküli választási szabadságot biztosít számára, mert a bizottsági alelnöki tisztség összeegyeztethetetlen az aktív részvétellel az európai parlamenti választások kampányában.

Timmermans az ATV Egyenes Beszéd című műsorában arról beszélt, úgy tűnik számára, a magyar kormányzatban bizonyos emberek attól félnek, hogy túl sikeres lesz a kampányban.

Soros Györggyel pár hónapja találkozott, arról beszéltek, mi történik az egyes tagállamokban.

Frans Timmermans még holland külügyminiszterként 2013-ban három kollegájával közös levélben szólította fel az EP-t, hogy alkosson eljárásrendet a demokrácia útjáról letérő tagállamok megfékezésére, de azt mondja, a Fideszt soha sem próbálta meg kizáratni a Néppártból, ez nem az ő dolga.

Nem tudom, még hány vörös vonalat kell átlépniük, de ez az ő dolguk, nem az enyém.

Bár Orbán Viktor miniszterelnök évértékelőjében azt mondta, Timmermans a "szocialista-náci" frigyre jött az áldását adni, a listavezető azt mondta, erről majd beszél a szocialistákkal a kongresszuson, de szerinte világos, hogy

az európai választásokon nem indul együtt a baloldal a Jobbikkal.

Abban nem lát semmi rosszat, ha a közös cél érdekében együtt dolgoznak, de ez nem jelenti azt, hogy szövetségre lépnek.

Forrás: atv.hu