Titkolják, mennyit hoztak a NER-eseknek a garázskoncertek

HírKlikk 2020. november 22. 14:00 2020. nov. 22. 14:00

Hiába szólította fel adatközlésre az állami Antenna Hungária Zrt.-t a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) egy korábbi, hasonló ügyben, a cég a raktárkoncertekkel kapcsolatban nem hajlandó elárulni, pontosan mennyit fizettek, fizetnek az alvállalkozóiknak – írja a 24.hu.

A lap emlékeztet rá, hogy a nehéz helyzetbe került előadóművészek megsegítésére raktárkoncert-sorozat indítását jelentette be a kormány augusztusban, 5,3 milliárdos büdzsével. Hogy ebből mennyi ment a zenekarokhoz, előadóművészekhez, illetve mennyit vitt el a szervezés, az előadások rögzítése, a helyszín, az utómunka, illetve egyéb járulékos költségek, az még most sem világos.

Az 5,3 milliárd forintból egy nettó 3,56 milliárd (bruttó 4,5 milliárd) forintos keretszerződés jutott az Antenna Hungáriának, a Magyar Turisztikai Ügynökséggel (MTÜ) augusztus közepén írták alá a kontraktust a raktárkoncertek kommunikációs és rendezvényszervezési feladataira. Mivel keretmegállapodásról van szó, egyelőre biztosan annyit lehet tudni – írja a 24.hu –, hogy az MTÜ nettó 2,49 milliárd forint elköltését biztosan vállalta az Antenna Hungáriánál, illetve az állami cégen keresztül a NER befolyásos szereplőinél. Mert a pénz nem marad az állami cégnél, hanem befolyásos kormányközeli vállalkozóknál landol, így például az állami hirdetési piacot uraló Balásy Gyula cégeinél, vagy például a Valton nevű biztonsági cégnél.

Forrás: 24.hu