Titkolóznak a kórházigazgatók

HírKlikk 2020. április 3. 10:15 2020. ápr. 3. 10:15

Megtiltották a kórházigazgatóknak, hogy bárminemű kérdésre válaszoljanak – még az országgyűlési képviselőknek sem – ez derül ki azokból a válaszlevelekből, amelyeket Hadházy Ákos kapott több kórház igazgatójától. A független politikus egyszerű kérdéseket tett fel. Az elmúlt időszak koronavírusos és tüdőgyulladásos betegszámaira kérdezett rá. A megkeresett kórházigazgatók mindegyike az operatív törzshöz irányította Hadházyt.

„A helyzet az, hogy szó szerint, nagyon sok ember élete múlhat azon, hogy lesznek-e olyan bátor egészségügyi dolgozók, akik nyíltan is vállalva, elmondják majd, hogy mi a helyzet a kórház-kommandantok által felügyelt intézményekben, vagy legalább segítenek majd bizonyítékokkal az emberek tájékoztatásában” – vonta le tapasztalataiból a következtetéseket Hadházy Ákos, aki minderről legfrissebb Facebook-posztjában számolt be. Emlékeztet arra, hogy Orbán Viktor kórházparancsnokokat vezényelt ki a kórházak élére.

„Az, ahogyan napok óta titkolják a legalapvetőbb információkat is a járványról, nagyon csúnya stratégiát vetít előre. Annak a titkolódzásnak, amit velem szemben (de nem csak velem, hanem a független sajtóval szemben is) tesznek, csak egyetlen logikus magyarázata lehet: arra készülnek, hogy a járvány valódi számait eltitkolják. Ha valaki tud más okot, jelezze! Ha tényleg így van, az viszont halálos játszma lenne, mert valós adatok hiányában, a lakosság jóval kevésbé veheti komolyan a helyzetet, mint kellene” – hívja fel a figyelmet Hadházy, aki megállapítja: „Nagyon nehéz helyzetben van most, aki a hatalmat kontrollálni akarja”.

A poszt mellett, olvashatjuk a válaszleveleket, amelyeket a következő kórházak igazgatóitól kapott Hadházy:

Uzsoki utcai Kórház

Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház Rendelőintézet

Békés Megyei Központi Kórház

Pest Megyei Flór Ferenc Kórház

Forrás: Hírklikk