Titkosították Németh Szilárdot a Miskolci Egyetemen

Föld S. Péter 2019. március 29. 06:17 2019. márc. 29. 06:17

Titokban, a nyilvánosság teljes kizárásával tartott előadást Németh Szilárd a Miskolci Egyetemen. Németh Szilárd nemcsak a Fidesz egyik alelnöke, de államtitkár is egyben, nem mellesleg, köztudottan okos ember, amit onnan is lehet tudni, hogy láthattuk már birkafejet enni, ami nem csupán egy gasztronómiai alapvetés, de esztétikai élménynek sem volt utolsó.

A Citromfű Politikai Műhely hívta meg Németh Szilárdot, hogy tartson előadást a haderőreformról, valamint a közelgő európai parlamenti választásról. Mint a rendezvény szervezője elmondta, nem akarták, hogy probléma legyen, ezért csak néhány nagyon megbízható embernek szóltak, és őket is megkérték, ne mondják el senkinek, hogy Németh Szilárd mikor és hol osztja meg gondolatait a meghívottakkal.

Nem attól tartottak, hogy Soros György migránsokat szabadít rá a teremben lévő emberekre, a problémát ebben az esetben az jelentette volna, ha olyanok is bemennek az előadásra, akik nem feltétlenül szimpatizálnak a Németh Szilárd által képviselt rezsimmel. Ezt szerette volna elkerülni a szervező, mert nem akarta, hogy okvetetlenkedő kérdésekkel zavarják meg az előadót. Olyan kérdésekkel, amelyekre esetleg nem tud frappánsan válaszolni, és ezáltal akár az a látszat is keletkezhet, hogy Németh Szilárd esetleg mégsem annyira okos, mint ahogyan az a birkafej megevése közben látszott.

Hogy mi hangzott el, azt a fentiekből következően talán sosem tudjuk meg. Akik ott voltak, nyilván hallgatnak az elhangzottakról, azokat, akik nem juthattak be az előadásra, életük végéig mardoshatja a kétely, számukra marad a találgatás. Csak feltételezésekre vagyunk kénytelenek hagyatkozni, és nem tudunk másra gondolni, minthogy az előadás nagyon jól sikerült, Németh Szilárd brillírozott és a válogatott hallgatóság is hozta a tőle elvárható színvonalat.

Vagyis, senki nem kérdezett semmit. Miért is kérdeztek volna, amikor anélkül is tudják, hogy az előadó magától is elmond mindent, ami lényeges. Amiről pedig nem beszél, az nyilván nem fontos, vagy annyira titkos, hogy még ő maga sem tudhat róla.