Tizenharmadik havi családi pótlékkal segítenék az iskolakezdést

HírKlikk 2020. augusztus 14. 05:30 2020. aug. 14. 05:30

Az MSZP azt követeli a kormánytól, hogy augusztusban fizessen tizenharmadik havi családi pótlékot a gyermekek iskolakezdésének segítéséért – mondta Bangóné Borbély Ildikó, a párt országgyűlési képviselője csütörtökön, a Facebookon online-on közvetített sajtótájékoztatón.

A szocialista politikus kifejtette, a koronavírus-járvány okozta gazdasági válság miatt, a családok a korábbiaknál is nehezebb helyzetben vannak az iskolakezdés előtt.

„Brutálisan" nőtt a munkanélküliség, „elszálltak az élelmiszerárak", emellett az iskolaszerek is tíz-húsz százalékkal drágultak – sorolta Bangóné Borbély Ildikó, hozzátéve, a Fidesz mindezt „közömbös tétlenséggel" figyeli, és emiatt egyre több család kénytelen hitelt felvenni a gyerekek beiratkozásának finanszírozásához.

Azt mondta: az iskolakezdés alapfelszereléseinek beszerzése gyermekeként 35-40 ezer forintba kerül, miközben a kormány úgy megadóztatta az iskolakezdési cafeteria-juttatásokat, hogy a munkaadóknak már nem éri meg azt biztosítani.

A kabinet ezzel átlagosan 20-30 ezer forintot vett ki a családok zsebéből – tette hozzá.

Bangóné Borbély Ildikó közölte, követelik, hogy a kormány adja vissza az iskolakezdést támogató cafeteriát, a plusz egyhavi családi pótlék mellett, pedig növelje ennek a támogatási formának az összegét.

Forrás: MTI-OS