Több magyar is Londonban ragadt

HírKlikk 2021. március 8. 19:10 2021. márc. 8. 19:10

Hiába voltak időben a reptéren a magyar utasok, nem engedték őket felszállni a Wizz Air vasárnap esti London-Luton és Budapest közötti járatára.

Az Index számol be arról, hogy a szerkesztőséget az egyik utas tájékoztatta, akinek elmondása szerint fél kilenc előtt öt perccel indultak volna Budapestre, de hiába voltak négy órával az indulás előtt a reptéren, a becsekkolásukat halogatták, folyamatosan „hátrébb küldték őket”. Végül a kapukat bezárták, és egy magyart sem engedtek felszállni.

„Körülbelül 35 magyar ember maradt a repülőtéren, válaszok és kártérítés nélkül. Van köztünk héthónapos terhes utas, és egy kerekesszékes magyar is, akinek a bőröndje ugyan elment a géppel, de ő szintén itt ragadt. Többen vagyunk, akik hazaköltözés miatt repültünk volna, azaz nincs hova visszamennünk, saját költségünkön vettünk ki egy hotelszobát, és vásároltunk újabb repülőjegyet szerdára. Ma újra a reptéren jártunk, de a reptéren csak annyit mondtak, hogy a felelősség a Wizz Air légitársaságé” – írta az egyik utas.

A Wizz Air-t megkeresték a károsult utasok, akik azt a választ kapták a cégtől, hogy az utasok hibája, hogy nem szálltak fel a gépre, kártérítésre pedig ne számítsanak.

Forrás: Index