Több mint furcsa álláshirdetés jelent meg Szombathelyen

HírKlikk 2019. augusztus 11. 11:00 2019. aug. 11. 11:00

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság is felfigyelt arra az elég szórakoztató álláshirdetésre, amelynek a tanúsága szerint a szombathelyi a Boldog Brenner János Általános Iskola, Kollégium és Gimnázium takarítónőt keres, az egyik alkalmazási feltétel pedig a plébánosi ajánlólevéllel igazolt keresztény életvitel – írja a Népszava.

A lap elérte az iskola igazgatóját, Englert Zsoltot, aki úgy nyilatkozott, fenntartói elvárás volt a keresztény életvitel, de nem kizáró okról van szó, inkább csak előnyt jelent. Szerinte az álláshirdetésbe csak azért írták bele, hogy a jelentkezők tisztában legyenek az intézmény jellegével. Minden területen igyekeznek keresztényi életre nevelni, a diákok pedig nap mint nap találkoznak a takarítókkal. 

Az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség elmozdításáról szóló törvény egyébként úgy hangzik, hogy közvetlen hátrányos megkülönböztetésnek számít, ha valaki vallási vagy világnézeti meggyőződése miatt részesül másokhoz képest kedvezőtlenebb bánásmódban. de Englert Zsolt szerint az álláshirdetésben szereplő feltételnek nem lesz igazi jelentősége, nem lesz senki, akit emiatt elutasítanak.

Arról. hogy a fenntartói elvárással ez esetben mi lesz, az iskolaigazgató nem beszélt.