Több százan demonstráltak vasárnap este Győrben a megyéspüspök döntése ellen

HírKlikk 2019. július 8. 07:37 2019. júl. 8. 07:37

Szülők és diákok vonultak utcára vasárnap este Győrben, miután Veres András megyéspüspök nem hosszabbította meg az Apor iskola igazgatójának vezetői megbízatását.

Veres András győri megyéspüspök nem hosszabbította meg Kiss Zoltán, az Apor iskola igazgatója vezetői megbízatását. A szülők petícióban tiltakoztak ez ellen, vasárnap este pedig több százan demonstráltak az intézménynél.

"Ki kell állni az igazságtalanság ellen. Veszélyeztetve érezzük hagyományainkat, programjainkat, a vezetőség további tagjait és tanárainkat is" – jelentette ki Kamrás István, a győri Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont diákönkormányzatának elnöke a megmozduláson.

Ahogy a Kisalföld tudósításában olvasható, az ifjú szónok szerint a Kiss Zoltán helyére kiszemelt utód, a csornai állami általános iskola vezetője nem képes átlátni intézményük bonyolult rendszerét. A legnagyobb tapsot akkor kapta, amikor a tizedik parancsolatot idézte: "Mások tulajdonát ne kívánd!"

Az eseményen felszólalt a szülői munkaközösség elnöke és egy tagja – Kránitzné R. Ildikó és Molnárné Füredi Zsuzsanna – mellett Kiss Zoltán is, aki megköszönte a mellette való kiállást, és jelezte, kitüntetésnek érzi az összefogást.

"A fenntartó döntését tudomásul vettem. Remélem, egyszer majd megértem, hogy miért kellett ennek így történnie, mire volt ez jó" – tette hozzá.

Benkovich Ferenc, az iskolaközpont püspöki biztosa beszédében Ferenc pápától idézett: "Fáradhatatlanul keressük azt, ahol a szívek laknak azzal a törékeny, de elpusztíthatatlan bizonyossággal, hogy az igazság érvényesül."

Forrás: Kisalföld