Tombol a hülyeség! A veronai busztragédia esetében is előkerült Soros György neve

HírKlikk 2017. április 6. 19:37 2017. ápr. 6. 19:37

Hétfőn reggel megint behívták a TV2 Mokka című műsorába Czakó Tibort, aki annak a cégnek a vezetője, amely a Veronánál balesetet szenvedett diákcsoportot szállította. Ezúttal azzal a nyílt levéllel akarták szembesíteni, amelyet a veronai áldozatok szülei írtak, miután kiderült, hogy a járművet egy alvási zavarral küzdő sofőr vezette.

Ahogy az esetről beszámoló Színes Ász írja, ennek a levélnek az állításaival akarta a cégvezetőt tételesen szembesíteni a műsor megújulása jegyében nemrég debütált Istenes László, aki azt mondta, a valóban felfoghatatlan tragédiát elszenvedő szülők "nem dönthettek, mert nem tudták, hogy egy beteg ember vezeti a buszt". A lap szerint ezt addig ismételgette helyenként már gusztustalanul hatásvadász módon, míg Czakó teljesen kiborulva elkezdett össze-vissza beszélni.

Először ugyanis még megpróbálta elmondani, hogy a vizsgálat nem zárult le, "hivatalos papírja nincs arról, hogy ki vezette a buszt", majd azzal védekezett, hogy az alkalmazottja "jó, megbízható munkaerő volt", és szakorvosi és az üzemorvosi engedély birtokában joga volt vezetni. Azt pedig a megrendelő dönti el, hogy mikor legyen az út, "nem ő döntötte el, hogy éjszaka utazzon a csoport".

Miután hiába fejtegette az igaznak vélt verziót, Czakó kiborult, azt kezdte hajtogatni az áldozatok családjainak nyilvánosságra hozott felhívásáról, hogy "bizonyos érdekcsoportok írták ezt a levelet". Ez már így is tragikus lett volna, de mikor Istenes már lezárta volna az élő élveboncolást, Czakó kérte, hogy "még egy mondatot" mondjon.

Ami a következő volt: "Ha én lennék Soros György, és az enyém a Quantum-alap, ami 92-ben az angol fontot térdre kényszerítette, és milliárdokat keresett nem forintban". A lefagyó műsorvezető erre annyi mondott: "ez már messzire vezet, köszönöm a beszélgetést".
Forrás: Színes Ász