Tömegverekedés tört ki a Velence-Perkáta ifimeccsen

HírKlikk 2018. október 30. 05:49 2018. okt. 30. 05:49

A Fejér megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 10. fordulójában a 70. percben rendbontás miatt félbeszakadt a Velence–Perkáta ifjúsági csapatainak mérkőzése.

A Fejér Megyei Hírlap beszámolója szerint a meccs 68. percében a játékvezető kiállította a vendégek 10-es számú játékosát, aki szócsatába keveredett a szurkolókkal.

A játékos nyomdafestéket nem tűrő szavakkal illette a drukkereket. A labdarúgót a rendezőknek és társainak kellett visszatartani, hogy nem menjen neki a nézőknek. Majd a 70. perc táján a velencei csapat sérült játékosa, aki a lelátón tartózkodott nekiszaladt a kiállított játékosnak, és többször ököllel fejen ütötte.

Ezt követően a perkátai játékosok játékostársuk védelmében leszaladtak a pályáról, dulakodás, illetve lökdösődés alakult ki az érintettek és a rendezők között. Újabb ütés ugyan nem történt, de a játékvezető jobbnak látta lefújni a mérkőzést.

A megyei fegyelmi bizottság napokban meghozott döntése szerint mivel Puskás Attila Kristóf, a Perkáta, és Szilágyi Roland Richárd, a Velence játékosa ügyében rendőrségi eljárás van folyamatban, ezért a játékjogukat a büntetőeljárás jogerős befejezéséig függesztették.

A velenceieknek a soron következő kettő hazai mérkőzésükre szövetségi ellenőrt rendeltek ki az egyesület költségén, ezen kívül a perkátaiak – akik engedély nélkül elhagyták a pályát és a dulakodásban vettek részt – évi összeredményéből három büntetőpontot vonnak le a Fegyelmi Szabályzat alapján.

Forrás: Fejér Megyei Hírlap