Tóni díjat alapított

Dr. Dávid Ferenc       2021. október 20. 15:02 2021. okt. 20. 15:02

Ezt is megértük. A 7/2021. (X.19.) MK rendelet értelmében a miniszterelnök kabinetfőnöke (Rogán A.) kitüntetést alapított, amelyet ő adományozhat az aktív életmód és kikapcsolódás területén végzett példamutató és kiemelkedő tevékenység elismeréseként. Mindenki Tónija még az élesedő kampány miatti fokozott munkaterhelés mellett sem feledkezett meg az „Aktív Magyarországért” díj elismerés kitalálásáról és szabályzatba foglalásáról. A rendeletet a sokoldalú miniszter saját kézjegyével látta el, ezzel bizonyítva, hogy továbbra is befolyásos ember a kormányban. A természetes és jogi személyek részére adományozható díjhoz 1 millió forint összegű pénzjutalom jár.

Kitüntetési előterjesztéseim:

1. Elsőként a saját lábán álló Tiborcz házaspárra teszek javaslatot (500-500 ezer forint megosztva), mivel az aktív életmód területén mindketten kiemelkedően teljesítettek. Rövid időn belül a tevékeny szerelmespár sok pénzt keresett, amelynek egy részét villámgyorsan ki is menekítette az országból. Szorgos és cselekvő fiatalok, akiket nem vádolhatunk lustasággal, ráadásul – és ez is előny lehet a „magas” kitüntetés elnyeréséhez – a kedves szülők is ügybuzgó emberek.

2. Mindenképpen méltó a díj elnyerésére Borkai Zsolt, hiszen a kikapcsolódás területén élenjáró produkciót mutatott be. Filmes anyag őrzi feledhetetlen mozdulatait. Győr korábbi polgármestere bebizonyította, hogy letolt gatyával is lehet tenni a közösségért. Borkai multifunkcionális példakép: sikeresen tornázott, majd városi vagyonnal üzletelt, repdesett, hajózott és kevéske szabad idejét sem töltötte tétlenül, amit közszemlére tett intenzív testmozgása hitelesen igazol.

3. Legyünk igazságosak és éljünk a jogszabály adta lehetőséggel: tegyünk javaslatot jogi személyre is. Itt a legegyszerűbb a választás. „Nyakunkon” október 23. és a Civil Összefogás Fórum (CÖF) által gründolt híres (hírhedt?) Békemenet. Nem kell egyesével kitüntetni a CÖF-aktivistákat (Csizmadia László, Bayer Zsolt, ifj. Lomniczi, Fricz T., Bencsik A. stb.), hanem a kormány szolgálatában álló álcivil szervezet jogi személyként kapja meg a díjat. Vitathatatlanul takarékos és ötletes megoldás, ráadásul már szombaton átadható a szónoki nagyszínpadon. Tóni ismét tündökölhet a Főnök mellett.

Egyelőre ennyi. A további javaslatokat ne hozzám, hanem Révész Máriuszhoz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztoshoz – mert ilyen is van – címezzék!.